Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2006

The inventors of grunge


Επειδή θα μπορούσα να γράφω κατεβατά ολόκληρα για την grunge προτιμώ απλώς να ανεβάσω το βιντεάκι που τράβηξα χτες βράδυ. Όποιος μεγάλωσε με τους Nirvana και δεν μπόρεσε ποτέ να τους βγάλει από το μυαλό του μάλλον θα πρέπει να πάει σήμερα το βράδυ στο Gagarin. Greg Dully και Mark Lanegan θα σε περιμένουν εκεί και θα σου θυμίσουν γιατί άρχισες να ακούς μουσική. Η μεγάλη στιγμή της βραδυάς που θα σε ανατριχιάσει είναι όταν ο Lanegan και ο Dully θα τραγουδήσουν το “where did you sleep last night”, κομμάτι που έγραψε ο Lanegan και πρόβαρε με τον Cobain για να το τραγουδήσει αργότερα ο Cobain στο MTV Unplugged. Το πνεύμα του Cobain θα περιπλανιέται εκείνη τη στιγμή στη σκηνή χαζεύοντας τους φίλους του να αποτίνουν φόρο τιμής. Στο τέλος θα διαπιστώσεις ότι η γενιά του Grunge μεγάλωσε και σε λίγο θα πιάσει τα 50 αλλά αυτή η φωτιά μέσα τους καιει ακόμα. Ο Dully πια με μια μεγάλη κοιλιά μεσήλικα και ο Lanegan σκληρός και ανέκφραστος δεν αφήνει ούτε μειδίασμα να του ξεφύγει. Σοβαρός, τραγουδάει με κλειστά τα μάτια και σφίγγει στα χέρια του το μικρόφωνο. Οι κιθάρες δίπλα του ουρλιάζουν και οι ενισχυτές παραμορφώνουν τα πάντα φτιάχνοντας τον απόλυτο grunge ήχο. Ο bobby macintyre στα ντραμς χτυπιέται σαν τρελός και δεν υπάρχει περίπτωση να μην πωρωθείς άμα τον κοιτάξεις πως παίζει. Άντε μην κάθεσαι.......Δεν θα έχεις και πολλές ευκαιρίες για να τους δεις.

5 σχόλια:

trol είπε...

kalo, krima den eimai athens, tha pigaina

Ανώνυμος είπε...

me eftiakses me to videaki, perimenw me agwnia to paketo apo londinium

Bitch Girl είπε...

βαλτός είστε αγαπητέ; ανατρίχιασα...

Ανώνυμος είπε...

Το Where Did You Sleep Last Night είναι γραμμένο από τον Huddie Ledbetter όπως αναγράφει και στο βρακί του βινυλίου του Unplugged in NY, που δεν είναι άλλος από τον σπουδαίο blues κιθαρίστα των αρχών του αιώνα Leadbelly.
http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=11:aq3tk60x9krd~T1
Να είναι καλά το Mojo που μου τον σύστησε σε μια συλλογή του.

Χαιρετώ

graoutso είπε...

έχεις δίκιο, το ανακάλυψα και εγώ λίγες μέρες μετά το πόστ μου. Παρόλα αυτά αμέλησα να κάνω τη διόρθωση και έτσι συνέβαλα στην παραπληροφόρηση :). ps. με έπεισες για Leadbelly, θα κατεβάσω να ακούσω.