Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2006

Τα Τεμπελόσκυλα

Τα τεμπελόσκυλα, ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται.

Συνήθως θα τους ξεχωρίσεις από μικρές χαρακτηριστικές κινήσεις, άλλωστε μεγάλες κι απότομες δεν κάνουνε εδώ και χρόνια, όπως το τέντωμα (που συχνά αποκαλούν stretching αγνοώντας το ομώνυμο είδος γυμναστικής), το νωχελικό περπάτημα (που στην αποκορύφωσή του καλύπτει απόσταση 7 μέτρων χωρίς στάσεις) και το γεγονός ότι, αν ζεις μαζί τους, 6 μέρες από τις 7 της εβδομάδας θα επιβεβαιώνεις την ύπαρξή τους από μικρούς θορύβους (σαν να έχεις ποντίκια στο σπίτι) και όχι από την εικόνα τους. Α, και σε αντίθεση με τον βήχα και τον έρωτα τα τεμπελόσκυλα δεν διακατέχονται από ανακυμάνσεις και εναλλαγές ρυθμού, διατηρώντας μόνιμο το γνωστό flatline.

Επιπροσθέτως, τα τεμπελόσκυλα δεν κυκλοφορούν σε δημοσίους χώρους, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής. Να αναφέρουμε εδώ ότι δεν θα πετύχεις τεμπελόσκυλο σε όρθια στάση, με μοναδική εξαίρεση τη διαδρομή από τη μία επίπεδη επιφάνεια του σπιτιού στην άλλη (συνήθως κρεβάτι, καναπέ, καρέκλα στη χειρότερη).

Τα τεμπελόσκυλα είναι ειδήμονες στα online- shopping, gambling, flirting, socialising, fucking, banking και γενικότερα αγνοούν οποιαδήποτε υπηρεσία, λειτουργία ή ψυχαγωγία δεν αρχίζει με την λέξη online και τελειώνει με την κατ΄οίκον παράδοση.

Μια συνηθισμένη ημέρα στη ζωή του τεμπελόσκυλου ξεκινάει το νωρίτερο στη 1 μμ και τελειώνει κατά προτίμηση στις 4 πμ. Ξυπνώντας, τα τεμπελόσκυλα πρέπει να παραμείνουν στο κρεβάτι, σε χυμένη στάση, για τουλάχιστον 45 λεπτά πριν συρθούν μέχρι την κουζίνα για καφέ, εκτός της Κυριακής που θα σηκωθούν κατευθείαν για βραδινό. Να επισημάνουμε εδώ ότι το τεμπελόσκυλο είναι κατά κανόνα βραδινός τύπος και αποφεύγει το φως, τα ξυπνητήρια και την πρωινή εργασία όπως ο βρικόλακας τον ήλιο. (Σπανίως έχουν αναφερθεί περιπτώσεις τεμπελόσκυλων που ήταν και βρικόλακες παρ’ όλα τα κοινά χαρακτηριστικά).

Ο τόνος της φωνής του τεμπελόσκυλου δεν ξεπερνάει τα 60 Hz για ηδήποτε λόγω (δεν εξαιρούνται τα- φωτιά στα πατζάκια τους, σεισμοί, πνιγμοί, καταποντισμοί, οργασμοί, τραγουδάτε στο μπάνιο ή τσακωμοί.)

Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί στην μεταδοτικότητα της ασθένειας σε όποιον τυχερό βρεθεί στο κρεβάτι του τεμπελόσκυλου παραπάνω από δύο φορές. Η γνωστή και ως ‘τεμπελχανίαση’ εκδηλώνεται συνήθως μέσα σε διάστημα λίγων ημερών με όλα τα παραπάνω συμπτώματα στα φόρτε τους. Επίσης θα το καταλάβεται από ένα διαβολικό γέλιο επιτυχίας από τη μεριά του τεμπελόσκυλου και από το σχεδόν ειρωνικό γεγονός ότι θα σας αποκαλεί ‘τεμπελόσκυλο’ πολλαπλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η τεμπελχανίαση είναι μια ύπουλη ασθένεια η οποία δεν φαντάζει (αρχικώς τουλάχιστον) επικίνδυνη, αλλά εξαπλώνεται χωρίς να γίνει αντιληπτή. Κάποιοι ειδικοί ισχυρίζονται ότι υπάρχουν άτομα τα οποία ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς έχουν καταγεγραμμένη στον γενετικό τους κώδικα μια προδιάθεση ως προς την τεμπελχανίαση. Ο ασθενής αργεί να συνειδητοποιήσει την ασθένεια και όταν αυτό συμβεί είναι πια αργά. Σταδιακά ο ασθενής μετατρέπεται σε φορέα και συμβάλλει στην εξάπλωση της ασθένειας. Η συμβολή στην εξάπλωση της ασθένειας είναι μια πράξη καθόλα συνειδητή από το φορέα.

Ο φορέας είναι πεπεισμένος για τις ευεργετικές δράσεις της τεμπελχανίασης και παύει πια να την αντιμετωπίζει ως ασθένεια. Στο μυαλό του η τεμπελχανίαση παίρνει διαστάσεις ιδεολογίας και στάσης ζωής. Είναι ένα οικοδόμημα που έχει συγκεκριμένες σταθερές, αξίες και φυσικά ιδεατή κατάσταση. Στην κορυφή του οικοδομήματος της τεμπελχανίασης βρίσκεται το τεμπελόσκυλο. Η ιδιαιτερότητα αυτού του οικοδομήματος όμως έγκειται στο ότι θα συναντήσουμε το τεμπελόσκυλο όχι μόνο στην κορυφή αλλά και στα θεμέλια.

Τα χαρακτηριστικά του τεμπελόσκυλου αποτυπώθηκαν εκτενέστατα στο πρώτο κομμάτι αυτού του κειμένου. Εδώ όμως τίθεται το σημαντικό ερώτημα; πόσο καλά ξέρουμε τα τεμπελόσκυλα? Είναι οι παραπάνω πληροφορίες αρκετές για να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε την φύση του τεμπελόσκυλου? Η απάντηση είναι και ναι και όχι!!

Για να κατανοήσουμε τα τεμπελόσκυλα θα πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορική τους πορεία και εξέλιξη. Τα πρώτα τεμπελόσκυλα εμφανίζονται στην αιγυπτιακή περίοδο. Πρόκειται για την περίοδο της παντοκρατορίας της γάτας. Όλοι γνωρίζουμε τη λατρεία των αρχαίων αιγυπτίων ως προς τις γάτες. Θεωρείτο, ιερό ζώο και απολάμβανε τιμές από τους αρχαίους αιγύπτιους. Αυτή την παντοκρατορία (της γάτας) ήρθαν να ανατρέψουν με δική τους πρωτοβουλία οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου. Οι σκύλοι.

Ο σκύλος εισβάλει στη ζωή του αρχαίου ανθρώπου και παραγκωνίζει τη γάτα. Στην προσπάθεια τους αυτή, οι σκύλοι γίνονται υπερδραστήριοι, υπερκινητικοί και αξιολάτρευτοι. Είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να κάνουν ότι τους ζητηθεί από τα αφεντικά τους. Και για το λόγο αυτό θα πετύχουν τον παραγκωνισμό της γάτας. Φυσικά αν το δούμε αντικειμενικά, ο παραγκωνισμός των γατών δεν ήταν και κάτι το δύσκολο μιας και αυτές είχαν ψωνιστεί ιδιαίτερα με όλες τις τιμές που τους αποδίδονταν και είχαν έναν σνομπισμό και αριστοκρατικό αέρα που ενοχλούσε τους πάντες. Ο παραγκωνισμός τους ήταν θέμα χρόνου. Έκτοτε οι γάτες άρχισαν να συμπεριφέροντε ως έκπτωτοι ηγεμόνες απαξιώντας την παρουσία των ανθρώπων και αρνούμενες να επανασυνάψουν σχέσεις πίστης με το ανθρώπινο είδος που τις πρόδωσε. Εξ’ου και είναι αλανιάρες και ανεξάρτητες.

Ο εύκολος παραγκωνισμός της γάτας ήταν κάτι που μια ομάδα σκύλων είχε αντιληφθεί εγκαίρως και αρνήθηκε να ακολουθήσει την πολιτική εντυπωσιασμού που είχαν αποφασίσει οι υπόλοιποι σκύλοι. Η μικρή αυτή μερίδα αντιφρονούντων σκύλων ονομάστηκαν τεμπελόσκυλα και υπέστησαν έντονους διωγμούς από σκύλους και ανθρώπους. Στην πρώτη περίοδο των διωγμών έχουμε και την εμφάνιση του πρώτου ανθρωποειδούς τεμπελόσκυλου. Το πρώτο ανθρώπινο τεμπελόσκυλο δημιουργήθηκε μετά από μια δαγκωματιά που τράβηξε ο Κύνους τεμπελόσκυλους XIIV σε άνθρωπο αγνώστων στοιχείων. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος υπέστη το δάγκωμα μετά από παρατεταμένη ενόχληση του τεμπελόσκυλους τον οποίο προσπαθούσε να μετακινήσει από τη θέση του (στην οποία είχε σταθμεύσει και παραμείνει ακίνητος για 55 μέρες δημιουργώντας παγκόσμιο ρεκόρ). Το αποτέλεσμα ήταν να τον δαγκώσει ο Κύνους. Αυτή η δαγκωματιά μετέφερε με ένα μεταφυσικό τρόπο στον άνθρωπο όλη τη φιλοσοφία και την ιδεολογία του τεμπελόσκυλου. Οι παραπάνω πληροφορίες αποτυπώθηκαν στο DNA του ανθρώπου και μεταδώθηκαν στις επόμενες γενιές. Οι απόγονοι του άγνωστου ανθρώπινου θύματος είναι και τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου σε ενδεχόμενη προσβολή τους από την τεμπελχανίαση.

Κος Κλάδας και Κα Κόσμος

2 σχόλια:

Bitch Girl είπε...

χεχε η περιγραφή είναι άψογη κι ιστορική αναδρομή επίσης, μια μικρή ενσταση για τα τεμπελόσκυλα βαμπίρ, χαρακτηριστικό των βαμπίρ δεν είναι η ταχύτητα στην κίνηση;

Bitch Girl είπε...

τεμπελο-σκυλο-κόριτσο ;)