Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2009

Μηδεια 2


Έπειτα από 2 εβδομάδες διακοπές στην Αθήνα συνειδητοποίησα πια ότι δεν θέλω να ζήσω ποτέ ξανά σε αυτή τη χώρα. Είναι εντυπωσιακό πως μέσα σε 2 μέρες από τη στιγμή που πατάω το πόδι μου στη χώρα μετατρέπομαι σε ένα κτήνος που δεν τηρεί ουρές, παραβιάζει κόκκινα, συμπεριφέρεται κομπλεξικά και αναπαράγει με ευλάβεια το στερεότυπο του ενοχλητικού δύσπιστου Έλληνα. Αυτή η χώρα αξίζει μόνο για διακοπές αν φυσικά αντέχει το στομάχι σου τα λαμόγια που προσπαθούν να σε δαγκώσουν στις διακοπές σου (πανάκριβα δωμάτια, ταβέρνες κλπ). Τουλάχιστον αυτό ισοσταθμίζεται κάπως με μερικά όμορφα τοπία και κανα 2 ωραίους ανθρώπους που μπορεί να γνωρίσεις από σπόντα.
Παρατήρησα ότι το τελευταίο διάστημα διάβαζα πολύ καλά άρθρα που αναλύανε με εξαιρετικό τρόπο το ποσο σκατά είναι τα πράγματα στην Ελλάδα και το γιατί. Αμέτρητες ιστορίες καφρίλας καταγγέλλονταν καθημερινά απο διάφορους. Χάζευα την Ελληνοφρένεια και άκουγα τον πανούση για να γελάσω με τα κακώς κείμενα. Ύστερα από λίγο όμως έπαψα να γελάω και με αυτά. Αντί για γέλια με γέμιζαν θυμό. Συνειδητοποίησα λοιπόν ότι το μόνο που έπερνα από ολα τα παραπάνω ήταν αρνητισμός. Τίποτα το δημιουργικό. Καθόλου έμπνευση που θα με τόνωνε ως νεο άνθρωπο και θα μου δημιουργούσε όρεξη να δοκιμάσω νεα πράγματα, να υλοποιήσω ιδέες κλπ. Η μόνη εξίσωση που έμεινε στο μυαλό μου είναι Ελλάδα=Αρνητισμός. Επίσης σκέφτηκα και την συνάρτηση Ελλάδα=(Μιζέρια/κομπλεξισμός)*παραγοντηλίκι + Μαγκιά. Κοινώς οποτεδήποτε διαβάζω κάτι ελληνικό εκπέμπει μιζέρια 'η αρνητισμό. Παρόλα αυτά υπήρξε ένα πράγμα που πραγματικά άξιζε τον κόπο και αυτό ήταν η Μήδεια του Δημήτρη Παπαιωάννου.
Αυτό το ποστ είναι αφιερωμένο στην παράσταση της Μήδειας που είδα πριν φύγω που είναι ίσως από τα καλύτερα πράματα που έχω δεί ποτέ. Και ξέρω φυσικά ότι σε μια τέτοια δήλωση είναι πιθανόν να πεταχτεί ο κάθε μαλάκας και θα πεί ότι ήταν πολύ μίνιμαλ, η μουσική δεν ήταν καλή, αυτό που είχε δει πριν 10 χρόνια στην Νεα Υορκη ήταν καλύτερο και λοιπα κομπλεξικά σχόλια. Ήδη κάνοντας ένα google search έπεσα πάνω σε διάφορες σελίδες που είτε κράζανε ή κριτικάρανε πράματα. Εγω λοιπόν είμαι της άποψης ότι μπορούν να βάλουν όλες αυτές τις κριτικές στον κώλο τους αυτοί οι μίζεροι κομπλεξικοί που τις γράφουν. Η παράσταση ήταν μαγική και μπράβο σε όσους συνεργάστηκαν για αυτό. Είναι τόσο όμορφο να βγαίνεις από εκει και να είσαι πλημμυρισμένος από τετοια συναισθήματα, ιδέες, σκέψεις, όρεξη για ζωή τέλωσπάντων. Μακάρι σε αυτή την χώρα -που για μένα είναι lost cause- να γίνονται πιο πολλά πράγματα σαν την Μήδεια. Μακάρι το 2009 να φέρει πιο πολύ δημιουργικότητα και λιγοτερη μιζέρια, κομπλεξ και μαγκιά. (Although I very much doubt it)

6 σχόλια:

Bitch Girl είπε...

διακρίνω κ απ' τη μεριά σας έναν αρνητισμό, dear; :)
(υπόσχομαι να επανέλθω αργότερα στο θέμα με σοβαρότερο σχόλιο)

graoutso είπε...

LOL, ειναι αρνητισμός στον αρνητισμό, say no to no.

Ανώνυμος είπε...

Για μενα ειναι μια αισιοδοξη προσεγγιση.. Υπαρχει θυμος στο ποστ και αυτο ειναι θετικο απο μονο του..ο θυμος φερνει και αντιδραση.. ας αντιδρασουμε ολοι λοιπον.
Συμφωνω με Μηδεια.. Υπεροχη παρασταση και ασε τους "κριτικους" να τρωγονται..

graoutso είπε...

Space έχεις δίκιο. Γενικά ο θυμός ξεχειλίζει, φάση ουρλιάζω διαδικτυακώς :)Μακάρι να αντιδρούσαν όλοι, κυρίως με τον εαυτό τους και μετά με τα υπόλοιπα!

Bitch Girl είπε...

νομίζω επίσης ότι ένα από τα βασικά μας προβλήματα σαν λαός είναι ότι αισθανόμαστε συνέχεια ριγμένοι (από άλλες χώρες, από τον διπλανό κλπ) άσχετο αλλά ήθελα να το πω

πριν κανα μήνα ήμουν στο Κάιρο, το μόνο μελανό σημείο του ταξιδιού ήταν όταν πλακώθηκα με άλλη τουρίστρια (Αμερικάνα;) η οποία μπήκε μπροστά μου με άνεση και αέρα στην ουρά για τα εισιτήρια, όταν την ρώτησα αν κάνει το ίδιο και στη χώρα της μου απάντησε με θράσος This is Egypt, that's how things happen, την πέτυχα αφού τελείωσα να την ψάχνουν οι μπάτσοι και περνόντας δίπλα της είπα This is Egypt, that's how things happen! συμπέρασμα 1: δε φταίει η χώρα αν εμείς πατώντας το πόδι μας υιοθετούμε τις κακές συνήθειες των κατοίκων της, αλλά το ξερό μας το κεφάλι
συμπέρασμα 2: never mess with a Bitch Girl αργά ή γρήγορα με κάποιο τρόπο θα τιμωρηθείς χιχιχι

φίλε G νομίζω ότι η Ελλάδα είναι κάτι περισσότερο από rooms to let και σίγουρα υπάρχουν παραπάνω από 2-3 ωραίοι άνθρωποι που σκέφτονται αλλιώς, απλά χάνονται μέσα στο μπάχαλο και αν έχετε όρεξη θα τους βρείτε, σας το λέω εγώ που είμαι και απαισιόδοξη και αρνητική ;)

graoutso είπε...

οκ σωστό. η ατομική ευθήνη προηγείται της συλλογικής. Άν οι άλλοι συμπεριφέρονται σαν ζώα δεν σημαίνει ότι υπάρχει άλλοθι να κάνεις και εσύ το ίδιο. Και όπως λες και εσύ οι Έλληνες έχουμε το άγχος μην μας ρίξουνε 'η μας πιάσουνε μαλάκες οπότε ένας λόγος παραπάνω για καφρίλες. Και άντε και να συμφωνήσω και στο οτι υπάρχουν παραπάνω από 3 άνθρωποι που να αξίζουν. Αυτό όμως που ομως θεωρώ ώς γεγονός είναι ότι η χώρα αυτή είναι απλώς εξωφρενική από όποια πλευρά και αν το δεις!

Όσο για το Κάιρο what can you say, Americans....they think they own the world. (τίγκα στα στερεότυπα είμαι ο άτιμος:)